programma
Vrijdag
07
12
Jungle By Night + Cirque Valentin

Jungle By Night is een vonk. Een gloeiend hete splinter die vanaf het podium èn vanaf de plaat de luisteraar in vuur en vlam zet.

Een duurzame bron van energie, die zichzelf weer oplaadt met wat hij veroorzaakt. Het enthousiasme, het zweet, de funk, de geschiedenis, het stuitert oneindig heen en weer.
In april 2012 verscheen het nieuwe album “Hidden” bij Kindred Spirits. Vervolgens is de band op meer dan 50 (inter)nationale podia te bewonderen.

Jungle By Night bestaat uit negen jonge Amsterdamse jongens die hun opvoeding, hun muzikale voorkeur, hun achtergrond maar vooral hun ontembare gretigheid inzetten om een unieke mix te maken van afrobeat, ethiojazz, funk, dub en rock. Negen jongens die elkaar kennen van school, van de straat, uit hetzelfde gezin. Een groep die zich op een dag, ruim twee jaar geleden, terugvond in een repetitieruimte en merkte dat ze een gedeelde liefde hadden voor rauwe, door Afrikaanse muziek geïnfecteerde funk.

Muzikaal laat Jungle By Night zich niet inperken. De bandleden laten hun invloeden en voorkeuren terugkomen in de muziek. De een houdt van de psychedelische rock. Anderen hebben hiphop gemaakt en heel veel jazz gehoord. Weer anderen houden van reggae, van latin, van rock. Dat hoor je allemaal terug. ‘Het boeit niet wat je doet, als je het maar overtuigend doet.’ Aldus Jungle by Night Waar Jungle By Night is, daar vonkt het. Daar vlamt het. Daar schroeit het. De lont, twee jaar terug aangestoken, knettert nog steeds voort. Waarheen, wie zal het zeggen. Maar dat het explosief zal worden, staat vast.

Jungle by Night is: Pieter van Exter ”“ tenor sax, Ko Zandvliet ”“ trombone, Bo Floor ”“ trompet, Pyke Pasman ”“ keyboards, Younes van Tool ”“ bas, Sonny Groeneveld ”“ drums, Tienson Smeets ”“ Djembe, Gino Groeneveld ”“congas

Support: Cirque Valentin
Op zoek naar de juiste arena voor zijn diepgekoesterde, wereldveranderende ideeën is Valentijn Bannier zijn eigen circus begonnen: Cirque Valentin. Een circus voor de viering van schaamte, of beter, om juist de opwinding te vieren van voorbij de schaamte.

Valentijn Bannier is danser, drummer, gitarist en acteur. De afgelopen jaren brachten hem o.a. langs Steye, Giovanca, Zuco 103, Koffie én langs een studie aan het Conservatorium.

zaal open 20:00
aanvang support 20:30


Koop hier kaarten voor Jungle By Night + Cirque Valentin